Kotitalousvähennys

Kotitalousvähennys auttaa sinua tekemään unelmistasi totta. Verovähennyksellä remontoimaan. Kotitalousvähennystä voi saada kotona tai vapaa-ajan asunnolla teetetyn työn osuudesta. Vähennyksen suuruus on jopa 3000€/henkilö.

Kotitalousvähennys

Kotona teetetyn remonttityön kustannukset voi osittain vähentää verotuksessa. Vähennyksen saa sinä vuonna, jona korvaus remonttityöstä on maksettu.

Vuonna 2009 remontin teettäminen on entistä kannattavampaa, koska kotitalousvähennyksen määrä nousi 1150 eurosta 3000 euroon henkilöltä. Koska molemmat puolisot voivat saada täyden vähennyksen erikseen, perheen vähennys remonttikuluista on enimmillään 6000 euroa.

Käytännössä kotitalousvähennyksen saaminen merkitsee sitä, että henkilö saa:

suuremman osan palkastaan käteen nettotulona, tai mahdollista veronpalautusta verotuksen vahvistamisen yhteydessä.

Kotitalousvähennyksen määrä

Henkilö saa vähentää verotuksessa 60 % arvonlisä verollisen remonttikorvauksen määrästä. Vähennys edellyttää, että työ on ostettu yritykseltä, joka on merkitty ennakkoperintärekisteriin. Salinad Oy on ennakkoperintärekisterissä. Katso www.ytj.fi

Vähennyksen enimmäismäärä on 3000 euroa per henkilö vuonna 2009. Puolisoilla kotitalousvähennyksen määrä on kaksinkertainen eli yhteensä 6000 euroa. Verovähennyksen määrästä vähennetään 100 euron omavastuuosuus henkilöltä.

Täyteen vähennykseen oikeuttavat noin 5166 euron suuruiset remonttikustannukset. Jos henkilö siis teettää noin 5166 euroa maksavan remontin, hän saa työn kustannuksista kotitalousvähennystä 3000 euroa. Puolisoilla täyteen 6000 euron kotitalousvähennykseen oikeuttavat noin 10 332 euron suuruiset remonttikustannukset.


Miten kotitalousvähennyksen saa?

Asiakas voi saada kotitalousvähennyksen hyödykseen heti, jolloin vähennys otetaan huomioon ennakonperinnässä. Henkilön tulee ottaa yhteyttä verotoimistoon, josta hän saa uuden verokortin ja veroprosentin.


Vähennys verotuksen vahvistamisen yhteydessä

Asiakas voi vaihtoehtoisesti ilmoittaa vähennykseen oikeuttavista remonttikuluista veroilmoituksessa, jolloin vähennys huomioidaan verotuksen vahvistamisen yhteydessä mahdollisena veronpalautuksena.

Lisätietoja kotitalousvähennyksestä www.vero.fi


Tutustu rakennuskohteisiimmetakaisin ylösTakaisin ylös